Kunstloc Brabant

2016 - 2017

Artist in Residences in Noord-Brabant
Kunstloc

De opdracht: In Brabant zijn tientallen Artist in Residences gevestigd. De meeste worden (financieel) ondersteund door Kunstloc. Maar hoe nuttig zijn deze Residences nu? En wat voegen ze toe aan het Brabantse cultuurklimaat. In een uitgebreid rapport werden de bevindingen gepresenteerd. Aan mij de opdracht het rapport aan te vullen met beelden waarop zowel de kunstenaar als de Artist in Residence goed naar voren kwam. Dit begon met 12 residences en werd later aangevuld met 8 extra locaties voor de expositie Working in the Margins (bij Kunstloc op kantoor).

BKKC 1.png

De werkwijze: Van het begin af aan liet Kunstloc mij vrij in mijn werkwijze. Ik ontving de contactgegevens van de residences en ging vervolgens zelf op pad. Bij elke residence ben ik 2 tot 4 uur bezig geweest. De helft van de tijd spendeerde ik aan de kunstenaar die op dat moment in het residence verbleef, de andere helft keek ik naar de locatie zelf. Dit leidde tot +/- 10 foto's per locatie welke ik samen met de opdrachtgever terugbracht tot 2.

De foto's leverde ik op de juiste manier aan voor plaatsing in het rapport én liet ik drukken en inlijsten voor de expositie. Ik dacht daarbij na over de ruimte waar de foto's moesten komen en maakte zelf een plan incl. werktekening voor de opdrachtgever. Zo nam ik Kunstloc zoveel mogelijk werk uit handen. 

Nieuwsgierig naar een (deel van) de foto's? Klik dan hieronder op de afbeeldingen om ze uit te vergroten!

Provincie Noord Brabant.jpgMuseum Helmond.jpgRijkswaterstaat.jpgLEV-groep Helmond.jpg