Provincie Noord-Brabant

2018

Erfgoedlocaties in Noord-Brabant 
De Erfgoedfabriek (onderdeel van de Provincie Noord Brabant)

De opdracht: De Erfgoedgebied ondersteunt tientallen Brabantse erfgoedlocaties op weg naar hun herbestemming. Denk aan kloosters, forten en fabriekshallen met een groot belang van het Brabantse erfgoed. Jaarlijks brengen zij daarvoor een glossy uit om al deze locaties te bundelen. Voor de jubileumeditie vroegen zij 4 jonge Brabantse fotografen (Loes van Duijvendijk, Martha Kamminga, Ramon Mangold en ik) elk 8 locaties op hun eigen manier in beeld te brengen. Zo komt oud en nieuw samen in één mooi document. 

Erfgoed 1.jpg

De werkwijze: Ik kreeg 8 fantastische en diverse locaties toebedeeld, namelijk; Fort Sabina (Willemstad), de LocHal (Tilburg), het Kruithuis ('s-Hertogenbosch), Kasteel Gemert, Klooster Mariënhage (Eindhoven), Missieklooster Heilig Bloed (Aarle Rixtel), Weverij de Ploeg (Bergeijk) en Oud Herlaer. Ik kreeg zelf de vrijheid om met eigenaren en projectontwikkelaren afspraken te maken. In één zomer bezocht ik alle locaties minimaal een halve dag maar vaak nog langer. Zo kon ik het hele gebouw ervaren.

De foto's zijn in documentairestijl gemaakt. Dat wil zeggen dat ik (bijna) niets in scene heb gezet. Ik fotografeerde de dagelijkse gang van zaken en heb niets mooier gemaakt dan dat het was. Het voordeel hiervan is dat het de opdrachtgever nauwelijks tijd kost. Zij hoeven enkel de deur open te doen en te vertellen waar ik moet zijn en ik kan zelf aan de slag.

Uit een brede selectie koos de opdrachtgever vervolgens welke foto's in het Glossy gebruikt zouden worden. Nieuwsgierig? Klik op onderstaande foto's om ze beter te bekijken.

Benieuwd naar andere reportages? Klik dan op een van onderstaande afbeeldingen om naar die pagina te gaan.

Kunsloc Brabant.jpgRijkswaterstaat.jpgMuseum Helmond.jpgLEV-groep Helmond.jpg