LEV-groep Helmond

2021

Ken ik jou niet ergens van?
LEV-groep Helmond

De opdracht: Helmond is een van de steden met het hoogste percentage Poolse arbeidsmigranten van Nederland. Voordelen over deze bevolkingsgroep zijn er genoeg. Maar kloppen die wel? Of zijn het eigenlijk gewoon hele normale gezinnen net als wij? Mijn opdracht was dan ook om 9 migranten, die zich permanent gevestigd hebben in de regio, vast te leggen op zowel het werk als de privé-situatie. Deze moesten worden verwerkt tot een expositie welke door de regio kan trekken. 

3.jpg

De werkwijze: LEV-groep bracht mij in contact met 9 verschillende modellen met verschillende achtergronden. Met een groot deel daarvan sprak ik zelfstandig af om een dagje mee te lopen. Bij de migranten die geen Nederlands spraken stuurde de LEV-groep een tolk mee. Ik zorgde zelf voor toestemming van de bedrijven waar de migranten werkte,

Na het fotograferen maakte ik samen met de opdrachtgever de selectie. Ik ontwierp een tentoonstelling incl. stellage die gemakkelijk op- en af te bouwen was. Hierbij hield ik rekening met de openbare locaties waar de tentoonstelling zou komen staan. 

Tijdens de eerste expositie in Kasteel Helmond zette ik de expositie in elkaar in samenwerking met de opdrachtgever. Ik schreef een instructie zodat zij dit in de toekomst zelf konden doen. Dit bespaart geld aangezien de expositie maandelijks zou verhuizen en de opdrachtgever gebruik kan maken van vaste werknemers en vrijwilligers.

Benieuwd naar andere reportages? Klik dan op een van onderstaande afbeeldingen om naar die pagina te gaan.

Museum Helmond.jpgRijkswaterstaat.jpgKunsloc Brabant.jpgProvincie Noord Brabant.jpg