Kunstfotograaf

Ben je op zoek naar een uniek kunstwerk voor aan de muur? Denk dan eens aan fotografie. Als kunstfotograaf maak ik, Tahné Kleijn, unieke kunstwerken, zowel in opdracht als autonoom. Ik beschouw mezelf een kunstenaar in de moderne fotografie. Mijn werk is gebaseerd op de schilderijen van oude Hollandse meesters. Een foto van mijn handen -geprint op fine-art paper en ingelijst zodat het past binnen jouw interieur -is dus een waar kunstwerk. Dezelfde gevoelens die opkomen wanneer je naar een schilderij kijkt kunnen je bekruipen wanneer je een van mijn werken aanschouwt. In deze is namelijk ook elke keer weer een ander detail te ontdekken.

Neem contact op

Kunst Fotografie met invloeden uit de gouden eeuw

Mijn kunststijl wordt gekenmerkt door haar invloeden van 17e-eeuwse schilderwerken. Wie goed naar mijn werk kijkt, herkent de typische lichtinval van Rembrandt en Vermeer, maar ook het lijnenspel van Jan Steen en Willem Claesz. Heda. Als fine art fotograaf streef ik ernaar een schilderachtig gevoel te geven aan mijn foto’s. Vooral in mijn tableau vivants is dit terug te zien. Hierbij is niet de schoonheid van de modellen belangrijk, maar de dynamiek tussen de personen en alles wat er op de achtergrond gebeurd des te meer. Ik zet mijn foto’s in scène, om zo een surrealistische wereld te creëren die zweeft tussen waarheid en fictie -net zoals de schilders uit de gouden eeuw dit deden. Een kijkje in het échte leven van de geportretteerde(n), op een artistieke manier neergezet. In dit complete plaatje is de uiteindelijke schoonheid terug te vinden.

De diverse technieken van de kunstfotografie

Naast licht en compositie, gebruik ik ook andere technieken die in de 17e-eeuwse schilderkunst werden toegepast. Één van mijn specialisaties is het stilleven. Door middel van licht, diepgang, textuur en een interessant lijnenspel creëer ik prachtige kunst van diverse –en soms alledaagse -attributen. Dit kan in opdracht voor particulieren, bijvoorbeeld met de persoonlijke spullen van een overledenen of rondom een geboorte, maar ook voor bedrijven. Zo maakte ik stillevens voor restaurants, winkels en behandelde ik diverse thema’s in de media. Helemaal uniek zijn mijn onderwater stillevens. Met dit concept verwerk ik bloemwerken en diverse (waterbestendige) voorwerpen tot een onderwater kunstwerk voor aan de muur. Ook bij deze werken maak ik gebruik van een eigen, unieke combinatie van verschillende technieken die bij de aanschouwer de indruk wekt dat hij of zij naar een schilderij kijkt.

Bekijk mijn webshop

Laat kunstenaar Tahné Kleijn kunst in opdracht voor je maken

Als kunstfotograaf maak ik kunst voor aan de muur. Samen met jou ga ik kijken waar het meeste behoefte aan is. Zo kan je kiezen voor een print in oplage uit mijn autonome werk, of een kunstwerk op maat. Naast stillevens maak ik tableau vivants en portretten, allemaal in mijn eigen stijl en op mijn eigen manier. Ben je op zoek naar een unieke print voor aan de muur? Eentje die je raakt, eentje die je elke keer weer wat nieuws laat ontdekken? Kies dan voor een kunstwerk van Tahné Kleijn. Als kunstfotograaf ben ik in te huren om kunst in opdracht te maken –en jouw product, groepsportret of een stukje uit jouw leven op een dynamische en originele manier neer te zetten. Neem contact met me op voor meer informatie.

Kunst in opdracht